MAXHTHΣ

ΤΟ ΘΕΜΑ

*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαρτίου

ΜΙΚΡΗ ΑΓΓΕΛΙΑ Ζητείται κοπέλα

23 Μαρτίου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα εμφανίσιμη για ρεσεψιόν σε κεντρικό κατάστημα στη Ξάνθη. 
Πληροφορίες 6981056196  

23 Μαρτίου

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΙΓΓΟΠΟΥΛΟΥ Ποιος έκλεισε το άνοιγμα μεταξύ του υπόγειου της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης και του πάρκινγκ αφαιρώντας το διπλό μεταλλικό πλαίσιο;

23 Μαρτίου
ΕΝΑ ΝΕΟ αποκαλυπτικό έγγραφο αποκαλύπτει ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» σήμερα μετά τις χθεσινές μας αποκαλύψεις, γύρω από το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Υπόγειο Πάρκινγκ.
Πρόκειται για έγγραφο του Προϊστάμενου  της ΥΝΜΤΕΑΜΘ Θεόδωρου Πριγγόπουλου που αναρωτιέται σε επιστολή του στο Δήμος Ξάνθης, «Ποιος έκλεισε τελικά –ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΥΣΙΚΑ- το άνοιγμα μεταξύ του υπόγειου της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης και του πάρκινγκ αφαιρώντας μάλιστα το διπλό μεταλλικό πλαίσιο;» και βεβαίωνε… ΨΕΥΔΩΣ τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Πυροσβεστική πριν μισθωθεί το ακίνητο;
Η επιστολή εστάλη από τον κ.Θεόδωρο Πριγγόπουλο στις 8 Ιανουαρίου 2019 και ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα εξής:


Ξάνθη, 8 Ιανουαρίου 2019
ΠΡΟΣ: Δήμο Ξάνθης
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
Κτίριο Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
«Κωνσταντίνος Μπένης» Πλατεία Διοικητηρίυο
671 33 Ξάνθη
ΚΟΙΝ.: 1. ΥΠ.ΠΟ.Α.
Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης
Μουσείων & Τεχνικών Έργων
Πλατεία Καρύτση 12 105 61 Αθήνα
2. ΥΠ.ΠΟ.Α
Διεύθυνση Προστασίας, Αναστήλωσης
Νεώτερων & Σύγχρονων Μνημείων
Γ' Σεπτεμβρίου & Πολυτεχνείου
104 33 Αθήνα
3. Δήμο Ξάνθης
Διεύθυνση Δόμησης
Καπνεργατών 9 671 31 Ξάνθη
Θέμα: Εκτέλεση εργασιών καθαίρεσης αυθαίρετων κατασκευών, άνωθεν του υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Ηρώων στην Ξάνθη, πλησίον του χαρακτηρισμένου από το ΥΠΠΟΑ ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο» κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης φερόμενης ιδιοκτησίας Δήμου Ξάνθης αναφέροντας τα παρακάτω:
«1. Ο χώρος άνωθεν του υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Βλαχοπούλου και Πλατείας Διοικητηρίου στην Ξάνθη, βρίσκεται πλησίον και σε άμεση οπτική επαφή με το χαρακτηρισμένο από το ΥΠ.ΠΟ.Α." ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο» κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης ως σχετικό (ζ), το οποίο και προστατεύεται σύμφωνα με τις διατάξεις του (στ σχετικού) νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
2. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε επέμβαση επί του ανωτέρου χώρου θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του ΥΠΠΟΑ διά των αρμοδίων Υπηρεσιών του (ΥΝΜΤΕΑΜΘ).
3. Ωστόσο, από τον έλεγχο όλων των υποβληθέντων στοιχείων διαπιστώνεται η εκτέλεση εργασιών χωρίς την απαιτούμενη κατά την έννοια των διατάξεων της ανωτέρω παραγράφου 2 άδεια.»
Για να καταλήξει ως εξής:
«7. Ωστόσο, από τον έλεγχο του αρχείου της Υπηρεσίας ως (ε) σχετικό, διαπιστώνονται τα ακόλουθα:
α) Το εν λόγω άνοιγμα μεταξύ του υπόγειου χώρου της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης & του δημοτικού χώρου στάθμευσης έχει κλείσει χωρίς την κατά νόμο άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ και αφαιρέθηκε διπλό μεταλλικό πλαίσιο στο εν λόγω σημείο.
β) Ο υπόγειος χώρος της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης και σοβαρής παθολογίας.
δΓΓυμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3028/2002, άρθ. 11 παρ. 1 & 2 «ο κύριος ο νομέας ή κάτοχος ακινήτου μνημείου οφείλει να συνεργάζεται με την Υπηρεσία και να ακολουθεί τις υποδείξεις της για την διατήρηση την ανάδειξη και εν γένει την προστασία του μνημείου» και ακόμη «ο κύριος ή ο νομέας μνημείου υποχρεούται να μεριμνά για την άμεση εκτέλεση των εργασιών συντήρησης, στερέωσης ή προστασίας ετοιμόρροπου μνημείου χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με δική του δαπάνη και υπό την εποπτεία και τις υποδείξεις της Υπηρεσίας σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 40 και 41».
9 Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για τις καθ υποχρέωση από μέρους σας ενέργειες σχετικά με τις μη εγκεκριμένες από την ΥΝΜΤΕΑΜΘ εργασίες, καθώς και για την πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών (σωστικών-στερεωτικών, συντήρησης, προστασίας, αποκατάστασης του μνημείου) υποβάλλοντας στην Υπηρεσία μας σχετική μελέτη για την κατά νόμο διαδικασία ελέγχου -έγκρισης.
Είμαστε στην διάθεσή σας για τυχόν συνεργασία επί του θέματος.
Ε. Δ.
1) Φ. Α. ΥΝΜΤΕΑΜΘ
Ο Προϊστάμενος της ΥΝΜΤΕΑΜΘ
Θεόδωρος Πριγγόπουλος
Αρχιτέκτων Μηχανικός»
-Αλήθεια η Εισαγγελία Ξάνθης τι λέει για όλα αυτά;

23 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Αχάριστε Παπαδόπουλε...για όλα εσύ...φταις! Τα καλύτερα παραπολιτικά...

23 Μαρτίου
Ζήση η επόμενη μεταγραφή πρέπει να είσαι εσύ!
Δεν τους χωρίζει τίποτα… τους ενώνει το… ΦΥΣΙΣ και το μίσος τους για τον Δημαρχόπουλο που δεν ταιριάζει με τη… «φύση» της!
………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Εντάξει Παναγιώτη μου, μην κλαις, θα σε πάρω μαζί μου στα γραφεία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη, του Άδωνι, του Μητσοτάκη, αρκεί να μην κλαις! Εντάξει Παναγιώτη μου, θα σε πάρω και στη… «Μαύρη Θάλασσα» για να σου εξηγήσω το όραμά μου, θα σε πάρω και στην… Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι και στο… Γιβραλτάρ, γιατί κι εκεί έχω σχέδια για να τα ‘κονομήσω…
(Από το παραλήρημα του Τένη Καμαρίδη για τον Πάνο Παπαδόπουλο…)
-Ευλογημένος Τένη μου και θα σε περιμένω…! Κι αν μαζί με όλα αυτά βολέψεις και την κόρη μου στη Περιφέρεια του Μέτιου… δεν θα ξανακλάψω…! Δεσμεύομαι…
………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Στόχος μας είναι το Κολυμβητήριο όχι μόνο να λειτουργήσει, αλλά πρωτίστως να διασφαλιστεί ότι δεν θα κλείσει ποτέ ξανά. Η νομιμοποίηση και αποκατάσταση του Κολυμβητηρίου Ξάνθης είναι έργο που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη λειτουργία του.
(Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μετά την επίσκεψή του στο Κολυμβητήριο μετά από 40 χρόνια επιτέλους νομιμοποιήθηκε…)
-Μην αγχώνεσαι… γιατί αν γίνει Δήμαρχος ο Φανουράκης ή ο Τσέπελης δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το ξανακλείσουν για να το… ξανανοίξουν με νέες μελέτες! Όπως οι αποθήκες που αγόραζαν και ξαναπουλούσαν στον… Δήμο!

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Sorry Τένη μου για το κακό που σου… έκανα! Να σου (παρά)δώσω χωρίς ούτε ένα Ευρώ την εφημερίδα που ΕΓΩ ίδρυσα τον Δεκέμβρη του 1994 και να σε κάνω εκδότη! Αν ήταν στο χέρι μου θα το… ξανάκανα!
Κι αν μπορούσα και δεν υπήρχαν και τα χρέη θα σου δίναμε και το… κανάλι! Αρκεί να «αγαλλίαζες» και να ήσουν ευτυχής… Sorry….!
……
*Κι όσο για σένα χαριτωμένο… «γατάκι» απλά «βολέψου», σιώπα, αγνάντευε τα πελάγη και «φούσκωνε»… κι αν κανείς σου κάνει τον «μάγκα»… ξέρεις εσύ. Γέμισε «τσούχτρες» και την παραλία του για να βάλει μυαλό!
……
*Δες τους που στο τέλος θα «πιστέψω» κι εγώ ότι δεν φταίει αυτός που επλάσθη «ζηλόφθων»… αλλά ο… «πλάστης» Μας! Και τους χρωστάω κι από πάνω..
-Αχάριστε Παπαδόπουλε…Για όλα εσύ… φταίς! Ακόμη και για την εμπάθεια και τη ζήλεια τους…
……
*Ουδέν σχόλιο όμως και για τον βιομήχανο Παντελή Παντέλο. Και γι’ αυτόν εγώ φταίω που το μεσημέρι έλεγε ΟΧΙ, το βράδυ ΝΑΙ… το άλλο πρωί ξανά ΟΧΙ… και τελικά επιστρέφοντας από την Ιταλία τόπε το ‘πε το… ΝΑΙ…!
……
*Ερώτημα κρίσεως. Υπάρχει όμως μεγαλύτερη  «τιμωρία» από το ένας Παντελής Παντέλος να κατεβαίνει…ΥΠΟ την αρχηγία ενός… Τσέπελη;
(σ.σ. Να δείτε ότι στο τέλος εγώ θα φταίω και για μπαζώματα και για το ΦΥΣΙΣ και τα λεφτά που πλήρωσε ο Κατσαρίκας για τις καταπατήσεις και για τις… μπαριέρες του «αδελφούλη» μέσα στο δρόμο και για τα… πρόστιμα που υποβλήθηκαν επί εποχής Στυλιανίδη, Τσέπελη, Σοφίας κλπ)
Μέχρι και τις νομικές… γνωμοδοτήσεις του Θωμά επί Δημαρχόπουλου!

ΕΝΤΙΜΗ ΚΙΝΗΣΗ!
Αποχώρησε ο Τένης Καμαρίδης από το Next tv. Καλή του επιτυχία..
Τελευταία εκπομπή χθες για τον Τένη Καμαρίδη στο NEXT tv.
Ο εκδότης της «Θράκης» αποχαιρέτισε τους τηλεθεατές του και τους έδωσε ραντεβού από κάποιο άλλο κανάλι. Καλή του επιτυχία κι είμαστε σίγουροι ότι κι εκεί που θα πάει, οι εκπομπές του θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.
Ωστόσο ήταν μια έντιμη κίνηση εκ μέρους του.
Έτσι μετά τις εξελίξεις αυτές, τις μέρες του Τένη (Τετάρτη και Παρασκευή) θα καλύψει πλέον ο Πάνος Παπαδόπουλος που θα βγαίνει σε καθημερινή βάση πλέον στην «Ανοιχτή γραμμή» στις 13.00.
(σ.σ. Το ΝΕΧΤ tv άλλωστε θα είναι πάντα ανοιχτό για τον Τένη… Και θα έχει πάντα και το ελευθέρας να με βρίζει…!).

Οι «καλές παρέες» γράφουν την ιστορία. 
Και ειδικά εν όψει δημοτικών εκλογών 2019…
Χαλαρή κουβέντα για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 με κρασί και καλή παρέα στο  vino per tutti στην Παλιά Πόλη το βράδυ της Πέμπτης είχαν ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο δικηγόρος Θωμάς Ξανθόπουλος,ο Πρόεδρος του Λεύκιππου και ορθοπεδικός Ματθαίος Σαββίδης, ο Πέτρος Τσίλογλου, ο γνωστός καρδιολόγος Χάρης Ζακόπουλος και ο παθολόγος Μουαρέμ Καραχασάν..
Αντικείμενο της συζήτησης η νίκη του Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου με την πρώτη Κυριακή και φυσικά το Δημοτικό Κολυμβητήριο  Ξάνθης που μετά από 40 ολόκληρα χρόνια επιτέλους νομιμοποιήθηκε και ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασής του.
Με τον σημερινό Δήμαρχο να δηλώνει πανευτυχής, «νικήσαμε την γραφειοκρατία και προχωράμε μπροστά, για ένα κολυμβητήριο που δεν θα ξανακλείσει ποτέ πιά…»!
Ο Γαβρόγλου «τελείωσε» τον Κεραμάρη 
από Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης
Τέλος ο Παναγιώτης Κεραμάρης των ΑΝΕΛ από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης με απόφαση Γαβρόγλου.
Πιο αναλυτικά: Κυρώθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου οι τελικοί και ενιαίοι ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αξιολογικοί πίνακες επιλογής υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον Παναγιώτη Κεραμάρη διαδέχεται ο Κωνσταντίνος Μπαντίκος.
Σημειώνω ότι  Κώστας Μπαντίκος κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Καβάλας. Φυσικά είναι ΣΥΡΙΖΑ.


«Πρώτη» του Δημαρχόπουλου την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 19.30 στο ZPalace, παρουσιάζει υποψηφίους του για τις δημοτικές εκλογές 2019 
Η τρέχουσα περίοδος της δημοτικής μας αρχής πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της. Στο διάστημα αυτό δώσαμε σαφές δείγμα με έργα και παρεμβάσεις που όχι μόνο βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά βάλαμε τις βάσεις για την αναβάθμιση του Δήμου μας τις επόμενες δεκαετίες.
Συνεχίζουμε μαζί, διότι δεν θα διακινδυνεύσουμε όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα.
Συνεχίζουμε μαζί, για να κάνουμε τον τόπο μας ακόμη καλύτερο.
Απευθύνομαι σε εσάς με ειλικρίνεια όπως έκανα πάντα.
Χρειαζόμαστε ξεκάθαρη και δυνατή εντολή.
Σας προσκαλώ την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 19:30 στο Ξενοδοχείο HOTEL Ζ PALACE, όπου θα παρουσιάσουμε υποψηφίους του συνδυασμού μας για τις δημοτικές εκλογές 2019.
Να μιλήσουμε για όσα έγιναν, αλλά κυρίως για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.


23 Μαρτίου

ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το σκάνδαλο Τσέπελη-ΦΥΣΙΣ στο φως!

23 Μαρτίου
*Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έφυγαν την Πέμπτη από την ΔΕΥΑΞ για την 3ετία Τσέπελη (2011-2014), το πόρισμα αναμένεται

*Δεν μπορεί εσαεί να μας κουνάει το «δάχτυλο» ο Ζήσης Κατσαρίκας ότι μόνο αυτός «πλήρωσε» τελικά τη «νύφη»! Κάτι που εκτός των άλλων είναι και άδικο!   
ΩΡΑ να τελειώνουμε με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Τσέπελη που ακούει στο όνομα ΦΥΣΙΣ! Και ώρα να «τελειώνει» και ο Φαρισαϊσμός και η υποκρισία αυτών που έκαναν το συγκεκριμένο θέμα «σημαία» επί χρόνια, ίδρυσαν ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό και έδιναν την μία συνέντευξη πίσω από την άλλη και τώρα όχι απλά «σφυρίζουν» και έχουν πάθει αμνησία, αλλά προκαλώντας και τη νοημοσύνη μας… για να «εκδικηθούν» τους… «δαίμονές»  τους, είναι αυτοί που τον στηρίζουν για… υποψήφιο Δήμαρχο, αδιαφορώντας ακόμη και για κακό που προκαλούν στη πόλη…
Δεν μπορεί λοιπόν εσαεί να μας κουνάει το «δάχτυλο» ο Ζήσης Κατσαρίκας ότι μόνο αυτός «πλήρωσε» τελικά τη «νύφη», μολονότι η εταιρεία είναι υπό εκκαθάριση από το 2009, δηλαδή από το 2009 και να καθυβρίζει τον Δήμαρχο, ταυτιζόμενος απόλυτα με αυτόν που δημιούργησε το ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Κάτι που εκτός των άλλων είναι και άδικο και για την Ξάνθη αλλά και για τον…ίδιο τον εαυτό!
Οι Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έφυγαν την Πέμπτη από την ΔΕΥΑΞ παίρνοντας τα στοιχεία που ζήτησαν από τις υπηρεσίες (μετά από Εισαγγελική εντολή..) για την 3ετία Τσέπελη (2011-2014) στη ΔΕΥΑΞ! Το πόρισμα αναμένεται…
Αντίθετα το ΣΚΑΝΔΑΛΟ που λέγεται ΦΥΣΙΣ και κόστισε χιλιάδες ευρώ στους δημότες, παραμένει από το 2009 μέχρι και σήμερα σε εκκρεμότητα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ κανείς για την ζημιά που προκλήθηκε στο Δήμο Ξάνθης!
Αντίθετα ο επί 30ετία επαγγελματίας δημοτικός σύμβουλος πρωταγωνιστής του ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΥΣΙΣ Μανώλης Τσέπελης κατεβαίνει και… υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης σημαδεύοντας το… μέλλον!
ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ! Και απαντήσεις και από τον κύριο Ζήση Κατσαρίκα..
1. Πόσες χιλιάδες ευρώ στοίχησε στους Ξανθιώτες το ΦΥΣΙΣ κύριε Κατσαρίκα; Λεφτά που ΑΠΑΙΤΕΙΣ να πληρώσει ο Δήμος Ξάνθης και γι’ αυτό καθυβρίζεις τον Δήμαρχο; Επειδή δεν δέχεται να συγκαλύψει το σκάνδαλο;
2. Ενημέρωσε τους Ξανθιώτες κύριε Κατσαρίκα, πόσες εκατοντάδες στρεμμάτων αγόρασε την περίοδο εκείνη ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο Τσέπελης στην περιοχή που θα γίνονταν το εργοστάσιο ΦΥΣΙΣ και πες μας… για ποιο λόγο τα αγόρασε; Δήμαρχο θέλεις να τον κάνεις, δεν οφείλεις να ενημερώσεις τον Ξανθιώτικο λαό;
-Περιμένουμε τις απαντήσεις σου.
«Μ»

23 Μαρτίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Κάθε μέρα που ξημερώνει φίλτατε Τένη, πρώτα θα κάνεις μια προσευχή...

23 Μαρτίου
Ο χώρος που θα στηθεί η προτομή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή ετοιμάζεται… Οπότε πριν τις εκλογές, ετοιμαστείτε και για τα εγκαίνια!
……
*Κάθε μέρα που ξημερώνει φίλτατε Τένη, πρώτα θα κάνεις μια προσευχή που με γνώρισες και έγινες εκδότης και ιδιοκτήτης μιας εφημερίδας που εγώ ίδρυσα, εγώ «πάλεψα» να εδραιωθεί, εγώ την «βάπτισα» «Θράκη -Ο τόπος σου,  η εφημερίδα σου» και δεν πήρα ούτε ένα ευρώ για να σου παραχωρήσω… και μετά θα πρέπει να ξανακάνεις μια ακόμη προσευχή γι’ αυτό που έγινες και είσαι… σήμερα, μετά την άδεια άνευ αποδοχών που πήρες από την Τράπεζα!
Άλλοι γεννήθηκαν «τυχεροί» κι άλλοι γεννήθηκαν «μαχητές»! Δεν θα λέμε πάντα τα ίδια πράγματα…
……
*Καθότι Τένη μου εγώ δεν χρειάζεται να αποδείξω ή να δείξω κάτι. Μια ζωή μόνο φτιάχνω καινούργια πράγματα, μια ζωή ιδρύω,  δημιουργώ,  βλέπω μόνο νέους δρόμους… Κι όσοι ξέρουν κι εμένα αλλά και σένα, ξέρουν και την τεράστια διαφορά Μας!
-Επομένως πρώτα απέδειξε στον εαυτό σου την τεράστια… οντότητα και αξία Σου…
Και μετά πείθεις και τους αναγνώστες σου ή αυτούς που δεν σε ξέρουν.
……
*Κατανοητό το «κλάμα» σου λοιπόν και ακόμη περισσότερο κατανοητές και οι «εμμονές» σου αλλά και οι προσωπικές σου ύβρεις…! Αλλά τι να κάνουμε…
Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ… Αυτό μπορείς, αυτό κάνεις.
……
*Σου επαναλαμβάνω λοιπόν και σήμερα. Άσε τα φουσκωτά, τις κλάψες, τις εμμονές
τις ύβρεις! Κι έλα στο Next να… «μεγαλουργήσεις»! Και να… «οικονομήσεις»!
(Σ.Σ. Αφού πρώτα βέβαια πληρωθούν οι 4.000 ευρώ τον μήνα μόνο για την Digea, ο ΟΤΕ, το προσωπικό, τα τηλέφωνα, τα ενοίκια και τα υπόλοιπα…!).
Και ότι περισσέψει, χαλάλι σου…! Ξέρεις εσύ … ! Εδώ είμαστε… Που ξέρει κανείς… Μπορεί να μπορώ να σε… πείσω σήμερα!
......
*Άλλωστε η… «γατάρα»… σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάντα εσύ ήσουν Τένη μου κι εγώ μπροστά σου πάντα ωχριούσα… Και δεν μπόρεσα να μετεξελιχτώ ούτε σε  ένα απλό… «γατάκι»!
Η πρόταση λοιπόν που σου έκανα πάμπολλες φορές ισχύει και σήμερα.
Σπεύσε λοιπόν να προλάβεις… Γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν ξαναέρχονται!
……
Κι άλλωστε… Σου είχα και σου έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη, διότι με τις προσβάσεις που έχεις στους Μέτιους και στους… τέτοιους αλλά και στη Νέα Δημοκρατία όταν γίνει Κυβέρνηση, είμαι σίγουρος ότι αποτελείς την καλύτερη «επένδυσή» Μας για το… μέλλον!
……
*Κατά τα λοιπά, μην αγχώνεσαι Τένη μου… Κι ο Τοψίδης να εκλεγεί Περιφερειάρχης, είμαι σίγουρος ότι πάλι ο δικός Σου (προσωπικός…) «αγώνας» θα… «δικαιωθεί»!
……
*Τον έβαλε ο Ζήσης Κατσαρίκας τον Γιάννη Μπούτο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Τσέπελη του ΦΥΣΙΣ. Να δούμε όμως ποιος θα τον βγάλει…
-Γιατί οι υποψήφιοι με σούπες, πατσάδες και like δεν εκλέγονται. Ούτε και με πόζες δίπλα στον Στέλιο Κούλογλου και τον Παπαδημούλη..!
Και ιδίως όταν το «παίζουν» γαλάζιοι… «αγωνιστές»!
……
*Άλλωστε μη ξεχνάς ότι φίλτατε Ζήση ότι ο Μπούτος ξανάδωσε για υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 με  τον πανίσχυρο τότε Λάκη Στυλιανίδη και  δεν εκλέχθηκε! Και μάλιστα με το παλιό εκλογικό σύστημα που ο πρώτος εξέλεγε πάνω από 22-24 δημοτικούς συμβούλους.
Οπότε αντιλαμβάνεσαι σε τι «βαρύ» λούκι μπήκες…! Αφού τον Τσέπελη δεν τον βλέπω ούτε 4-5 δημοτικούς συμβούλους να βγάζει! Γιατί οι Ξανθιώτες 30 χρόνια και πλέον, ξέρουν τι εστί Τσέπελης! Και δεν θ’ αφήσουν τη Ξάνθη να γυρίσει ΠΙΣΩ! Στις ΕΑΠΑΞ, στα ΦΥΣΙΣ και στα μπαζώματα ρεμάτων!
……
*Και τα ίδια ισχύουν και για τον βιομήχανο Παντελή Παντέλο. Ο οποίος από το Μιλάνο διατυμπάνιζε παντού ότι δεν κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος… και με το που ήρθε, «πείστηκε» κι αυτός από τον μεγάλο αρχηγό που ακούει στο όνομα Τσέπελης να οδηγήσει τη Ξάνθη στο… μέλλον!
......

*Μόνο που τα «θαύματα» γίνονται μόνο μια φορά… και ο Κριτσίνης καλό θα είναι πρώτα να βγάλει τον εαυτό του και μετά βγάζει και τους.... άλλους!

23 Μαρτίου

See Through Ο Κώστας Μπαντίκος νέος Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης. Όλες οι ειδήσεις

23 Μαρτίου
Από χθες τοποθετήθηκαν και οι νέοι υπόγειο κάδοι…Καλορίζικοι!
………………………………..
Άκουσον! Άκουσον!
*Ότι δεν λύνεται, πρέπει να κόβεται… Τον τιμάει τον εκδότη της «Θράκης» Τένη Καμαρίδη η χθεσινή απόφασή του (σ.σ. Άλλωστε εδώ και καιρό εμφανίζονταν και σε άλλα κανάλια…), να αποχωρήσει μόνος του από την εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Next tv.
Αφού εδώ και καιρό εκφράζαμε τελείως διαφορετικούς κόσμους αλλά και διαφορετικές φιλοσοφίες.
......
*Είπε άλλωστε μεταξύ των άλλων χθες ο Τένης «Δεν μπορώ να είμαι σε ένα κανάλι που καθημερινά λασπολογούμαι και υβρίζομαι…».
-Υποκειμενική η άποψή σου  πρώην φίλε μου.
-Εκτός αν όποιος ασκεί κριτική στον Μέτιο (κατανοώ γιατί έγινες οπαδός του βέβαια…) και στον Τσέπελη… αυτομάτως γίνεται… «εχθρός» και «υβριστής» σου!
.......
*Σε μια ρήξη άλλωστε, ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας. Ειδικά όταν καθοδηγείται από τρίτους…
Αν ωστόσο σε ικανοποιεί να αναλάβω εγώ το μεγαλύτερο κομμάτι σε αυτό, να το κάνω κι αυτό…
Αρκεί να μη σε βλέπω να… τυραννιέσαι «αδίκως», πιεζόμενος να κρατάς «μέσα» σου, τα εσώψυχα που θα ήθελες να εκβάλεις… Απελευθερώσου λοιπόν και κυρίως μην αγχώνεσαι. Ούτως ή άλλως σταδιοδρόμησες και σε άλλα κανάλια μετά τη πρώτη μας ρήξη το 1998. Οπότε και ολόψυχα σου εύχομαι –όπως και παλιά- καλή επιτυχία.
……
*Και για να το τελειώνω. Το Next tv Τένη μου (δηλαδή το πρώην Xanthi channel), θα είναι πάντα ανοιχτό για Σένα!
-Άλλωστε… Δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας, μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού. Οι εκλογές έρχονται και παρέρχονται…
……
*Αλλάζω θέμα. Την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Κώστας Κατσιμίγας, θα παρουσιάσει υποψήφιους του συνδυασμού για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, καθώς και τις θέσεις και προτεραιότητές του για την Περιφέρεια και την Π.Ε. Δράμας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας (δεύτερη αίθουσα).
……
*Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ. πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το Γραφείο Πρακτικής Ασκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, δηλώνει ότι οι φοιτητέςπου πραγματοποίησαν επιτυχώς Πρακτική Ασκηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ έχουν πληρωθεί κανονικά.Κανένας φοιτητής που μετέχει στην Πρακτική Ασκηση μέσω ΕΣΠΑ δεν ανέφερε οποιαδήποτεδυσλειτουργία στο Γραφείο μας. Κομοτηνή 22/03/2019
Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.».


O Kώστας Mπαντίκος νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ στη θέση του Πανααγιώτη Κεραμάρη. 
Κυρώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου οι τελικοί  ενιαίοι , ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αξιολογικοί  πίνακες επιλογής υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Αν. Μακεδονίας αναδείχτηκε ο Κώστας Μπαντίκος από την Καβάλα.
Ο Πίνακας με τα μόρια στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ
ΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 39,16
ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ ΕΥΡΩΠΗ 38,77
ΚΙΟΥΛΑΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 38,75
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 38,71
ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ 38,32
ΤΕΚΤΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 37,61
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ 37,57
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ 36,54
ΜΗΤΣΙΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 36,40
ΒΑΓΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 31,90
ΑΞΙΩΤΗ ΧΡΥΣΗ 31,58
ΤΕΜΠΡΙΔΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ ΕΛΕΝΗ 31,58
ΤΑΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 30,14
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΕΡΟΠΗ 29,21
Απίστευτο Τσέπελης! Μπέρδεψε τα ονόματα των… υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων! Γελάει όλος ο ντουνιάς με τον μεγάλο «αρχηγό»!
Όπως είναι γνωστό, ο Πάνος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε σε αποκλειστικότητα στην Ανοιχτή γραμμή τους 15 νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του ψηφοδελτίου Τσέπελη όπου μάλιστα η 15η υποψήφιά του, είναι....αδελφή υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του Σάββα Μελισσόπουλου!!!
 Πριν αλέκτωρ λαλήσει ωστόσο μας ήρθε...διόρθωση από το γραφείο τύπου του Τσέπελη.
Σας το παραθέτουμε αυτούσιο:
Προς:TV Next και «Μαχητή»
Εκ παραδρομής και με την συνέργεια του "δαίμονα"  του word
συνενώθηκαν δυο ονόματα σε ένα
Αντι για ΚΟΤΣΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ   ΘΕΟΛOΓΟΣ
Διορθώνω σε:
ΚΟΤΕΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ   ΘΕΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΤΣΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ (ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ)
-Ούτε τους "δαίμονές του τελικά δεν μπορεί να "νικήσει" ο Τσέπελης...!!!!
Συνεδριάζει την Τρίτη 26 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου με 2 θέματα
Την Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 14:30 συνεδριάζει στο Εύλαλο το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου με τα παρακάτω 2 θέματα ημερήσιας διάταξης:
1ο ΘΕΜΑ: Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020-2023 του Δήμου Τοπείρου (πίνακες μεσοπρόθεσμων προβλέψεων). (Εισηγήτρια: Έλλη Πάλλα)
2οΘΕΜΑ: Έγκριση προγραμματισμού και στρατηγικές προτεραιότητες για τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Τοπείρου για την περίοδο 2020-2023.(Εισηγήτρια: Έλλη Πάλλα)

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε η Δήμητρα Λιάνη για χρέη προς το Δημόσιο
Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για χρέη προς το Δημόσιο, καταδικάστηκε η Δήμητρα Λιάνη. Το δικαστήριο της χορήγησε αναστολή εκτέλεσης επί τριετία.
Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη και στο παρελθόν για χρέη προς τράπεζες, εφορία, αλλά και στη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ελλάδας (ΧΕΝ).
Παλαιότερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι οφειλές ανέρχονταν σε 440.000 ευρώ, εκ των οποίων 51.050,40 ευρώ οφείλονταν στην Εφορία Κηφισιάς και 25.943,52 ευρώ στη ΧΕΝ, από την οποία μίσθωνε ακίνητο στην Εκάλη.
Η οφειλή της προς το Δημόσιο δεν έχει ενταχθεί σε ρύθμιση ούτε έχει αποπληρωθεί μέρος της από το 2014.
Όπως εξήγησε η συνήγορός της, η Δήμητρα Λιάνη ευελπιστεί ότι το προσεχές διάστημα θα πωληθεί ακίνητο ιδιοκτησίας της, με αποτέλεσμα με τα χρήματα που θα λάβει ως τίμημα να αποπληρωθεί η οφειλή.

Υπόσχεται 15.000 ευρώ στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου ο Οντέρ Μουμίν αν εκλεγεί και ανέβει στη Γ΄ Εθνική! Τα ποσά για τις άλλες ομάδες…
Από τα αθλητικά και δη τα ποδοσφαιρικά σωματεία ξεκίνησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις ο Οντέρ Μουμίν, που είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Ίασμο.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο maronews, ανάμεσα στις προτάσεις του σε περίπτωση εκλογής του, είναι να χορηγηθούν οι κομμένες επιδοτήσεις στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.
Μάλιστα ανέφερε ότι τα ποσά θα πρέπει να είναι 2.000 ευρώ για τις ομάδες της Β’ Κατηγορίας και 4.000 ευρώ για τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας, ενώ ανέβασε στις 15.000 ευρώ το ποσό για ομάδες εφόσον μετέχουν στη Γ’ Εθνική.
«Φέτος έχουμε μια ομάδα, τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, που διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα και ευχή μου είναι να τα καταφέρει, να ανέβει και να είμαστε εμείς η δημοτική αρχή που θα τους βοηθήσουμε από τον Σεπτέμβριο και μετά», είπε ο Οντέρ Μουμίν.
Πηγή: «thrakisports.gr»

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης καταγγέλλει τον προπηλακισμό συναδέλφου εκπαιδευτικού που έγινε στα Δημοτικά Σχολεία του Δροσερού.
Φαινόμενα τέτοιου είδους δεν είναι αποδεκτά γενικότερα, αλλά και ειδικότερα σε δημόσιους λειτουργούς που καταβάλλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για την κοινωνική και πνευματική μόρφωση των μαθητών.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αγανάκτηση μας και ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των συναδέλφων, οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντα τους, πολλές φορές, υπό αντίξοες συνθήκες.
Μην ξεχνούμε ότι αυτές οι πράξεις αποτελούν κακό παράδειγμα για τους μαθητές, οι οποίοι βρίσκονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα για εντελώς διαφορετικούς λόγους . Καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο βίας ενάντια σε οποιοδήποτε συνάδελφο του δημόσιου τομέα.
Ζητούμε άμεσα την αντίδραση του Υπουργού παιδείας και όλων των θεσμικών φορέων της πόλης ώστε αφενός να καταδικάσουν τέτοιου είδους φαινόμενα βίας και αφετέρου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να επιτελούν απρόσκοπτα το λειτούργημα τους.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΞΑΝΘΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ      ΕΡΙΦΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

23 Μαρτίου

Ο Ιούδας φιλούσε… υπέροχα! Συνεχίζονται οι αλλαγές στο ΚΥΤΤΑΡΟ Ελληνάδικο...

23 Μαρτίου
*Όπως σας είχα αποκαλύψει πριν μερικές μέρες, ο Τάκης Αλεξούδας συνεχίζει τις ανακατατάξεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Ελληνάδικου ΚΥΤΤΑΡΟ και επιτέλους κατέληξε!...
-Ο κύβος ερρίφθη!
-Κάθε Παρασκευή βράδυ στο Ελληνάδικο της Ξάνθης επανέρχεται ο πόντιος νταουλιστής Σάββας Χατζησταυρίδης αλλά με DJ τον Άρη Λοϊζίδη και όχι τον Κώστα Σπυριάδη όπως είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν!!!
……
*Ο οποίος Κώστας Σπυριάδης από σήμερα το βράδυ (και κάθε Σάββατο) αναλαμβάνει τις βραδιές με τίτλο «Όλα Ελληνικά» και «κρατάει προς το παρόν και τις «Ladies Night» κάθε Πέμπτη βράδυ στο ΚΥΤΤΑΡΟ!
-Να δούμε τι καινούριο θα μας παρουσιάσει!!!
……
*Σημειώστε όμως και αυτό!...
DJ Τόρης Παπαδήμας συνεχίζει κανονικά κάθε Τρίτη βράδυ με τις «βραδιές καψούρας» στο ΚΥΤΤΑΡΟ και από αύριο το βράδυ, αλλά και κάθε Κυριακή, αναλαμβάνει και τις νέες Κυριακάτικες βραδιές «Ladies Night».
-Θα τον απολαύσουμε αύριο Κυριακή στην πρεμιέρα του να δούμε τι… «πολιά πιάνει».
-Θα είναι καλύτερος ή τουλάχιστον ισάξιος του Κώστα Σπυριάδη όσον αφορά τη διασκέδαση του γυναικείου πληθυσμού στο Ελληνάδικο της Ξάνθης;;;
……
*Και μιας και αναφέρθηκα στο ΚΥΤΤΑΡΟ, να σας αποκαλύψω και το… εξής:
-Προχθές Πέμπτη 21 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, επικεφαλής του Δημοτικού συνδιασμού «Νέα Ξάνθη», διασκέδασε με καλή παρέα στη βραδιά «Ladies Night» στο Ελληνάδικο ΚΥΤΤΑΡΟ!
-Εκεί του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή ο Τάκης Αλεξούδας με τη Λένα Φερεσιάδου και λίγο αργότερα προστέθηκε στην παρέα τους και ο γνωστός Ξανθιώτης «παπαράτσι» Κυριάκος Κεσίσογλου!
-Απολαύστε τους όλους μαζί σε ένα υπέροχο στιγμιότυπο!
……
*Και κλείνω σήμερα με κάτι διαφορετικό, με ένα απίθανο περιστατικό, που χθες έγινε viral σε όλα τα Μέσα Κοινωνικής και έκανε το γύρο του… κόσμου!
-Δείτε τι απίστευτο έγινε στη Θεσσαλονίκη:
Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, συνέλαβε την Πέμπτη το μεσημέρι μία γριούλα 90 ετών, την Σουζάνα Ηλιάδου επειδή πουλούσε, άκουσον – άκουσον, χωρίς άδεια, για να βγάλει τα προς το ζην, τερλίκια, τα γνωστά σε όλους μας πλεκτά μάλινα «παπουτσάκια».
Η κυρία Ηλιάδου, η οποία ζει μόνη με τον συνομήλικο σύζυγό της πηγαίνει μια στο τόσο σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, όπου γίνεται η λαϊκή και πουλά τα παπουτσάκια που πλέκει η ίδια.
Όπως καταγγέλλει η κόρη της, ένα περιπολικό με τρεις άνδρες, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τής περιοχής των Αμπελοκήπων, που επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που κατήγγειλαν τη γιαγιά, που δεν είχε άδεια.
Αφού τής πήραν αποτυπώματα, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ακολουθηθεί και άλλη διαδικασία. Ο Γολγοθάς της γιαγιάς, τελείωσε τα μεσάνυχτα, με τους οικείους της να καταγγέλλουν ότι την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες κι από το πρωί την είχαν με ένα ποτήρι νερό που ζήτησε η ίδια, καθώς δεν της έδιναν ούτε νερό… Οι αστυνομικοί μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Τζ.Ηλιάδου, σε κάποιες στιγμές δεν ήταν καν ευγενικοί με την 90χρονη…
-Τι άλλο θα δούμε;;;

Ο Ιούδας

23 Μαρτίου

ΒΟΛΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ «ΠΑΙΖΕΙ» ΚΥΡΙΕ ΖΗΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΚΑ!

23 Μαρτίου
ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΥΣΙΣ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ;
Επειδή κάποιοι το θεωρούν αδυναμία οι πολίτες να μην συμμετέχουν και να μην μιλάνε, επειδή οι γνωστοί κύκλοι νομίζουν ότι θα μπορέσουν να «αλώσουν» τον Δήμο Ξάνθης και να μας ξαναφέρουν στα χρόνια των… Τσεπελήδων, των Θεολόγων και των «αμαρτωλών» ΕΑΠΑΞ!
Τους ξεκαθαρίζουμε ότι με το μέλλον της πόλης μας, κανείς δεν θα «παίζει»…
Ρωτάμε λοιπόν και σήμερα και περιμένουμε μια απάντηση από όλους όσους ενεπλάκησαν στην περίπτωση του  ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ που λέγεται ΦΥΣΙΣ με πρωταγωνιστή τον Τσέπελη…
1. Κύριε Ζήση Κατσαρίκα θα πείτε επιτέλους στον λαό της Ξάνθης, πόσες χιλιάδες χιλιάδων ευρώ ζημίωσε ο Δήμος Ξάνθης από το συγκεκριμένο σκάνδαλο; Το οποίο αυτοί που κατήγγειλαν πρώτοι (Δημήτρης Μπένης, Θ. Ξυνίδης και Γιάννης Παπαμαρκάκης) τώρα σιωπούν;
2. Την ζημιά αυτή ποιος θα την πληρώσει λοιπόν κύριοι;
3. Απο το 1999 είναι σε εκκαθάριση η εταιρεία ΦΥΣΙΣ. Γιατί λοιπόν περιμένετε και θέλετε ο σημερινός  Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος να «κουκουλώσει» το συγκεκριμένο σκάνδαλο Τσέπελη; Στο οποίο καμία ανάμιξη δεν είχε και δεν έχει;

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΞ
Μετά τον έλεγχο που έκαναν και τα στοιχεία που πήραν για την διοίκηση Τσέπελη στη ΔΕΥΑΞ (2011-2014) αναχώρησαν την Πέμπτη στις υπηρεσίες τους οι δυο επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης (Λογιστήριο Ελληνικού κράτους) και περιμένουμε φυσικά το… πόρισμα!
Το γράψαμε λοιπόν και χθες, το επαναλαμβάνουμε και σήμερα… Να βγει όλη η αλήθεια στο φως!
Για να φανεί και η τεράστια διαφορά της έντιμης και καθαρής διοίκησης του Μαρίνου Σδρέβανου και της διοίκησης Τσέπελη όπου ο τότε δερβέναγας είχε μετατρέψει την κορυφαία δημοτική εταιρεία σε… προσωπική του «μαγαζί»!

ΑΝΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΨΗΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Αποκαταστάθηκε το βράδυ της Πέμπτης και άναψε κανονικά και πάλι το ψηλό μας το ρολόι στην κεντρική πλατεία μετά την βλάβη που κράτησε για αρκετό καιρό το μισό κέντρο  της πόλης στο σκοτάδι…!
Βέβαια καλό θα είναι με  την εγκατάσταση κάποιων επί πλέον led να γίνει ακόμη πιο φωτεινή η κεντρική πλατεία της πόλη μας… και ειδικά τώρα το καλοκαίρι, γιατί το σκοτάδι αδικεί την ομορφιά της…

Περιμένουμε λοιπόν από τον Δήμο Ξάνθης –ήδη το φως είναι πάντως πολύ περισσότερο από παλιά-την τοποθέτηση επί πλέον led στο κέντρο της πόλης. 

23 Μαρτίου

Συνεδριάζει την Παρασκευή 29 Μαρτίου (14:00) το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

23 Μαρτίου
Την Παρασκευή 29 μαρτίου και ώρα 14:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης με τα παρακάτω 25 θέματα ημερήσιας διάταξης:
01ο ΘΕΜΑ: Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξάνθης έτους 2019 (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής)
02ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 1ου ΑΠ του έργου με τίτλο: «Κατασκευή κυνοκομείου Δήμου Ξάνθης» (συντάκτρια Αικατερίνη Μανά)
03ο ΘΕΜΑ: Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Συντήρηση δημοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων» εργολαβία: «Επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο του πύργου του ρολογιού και στο δημοτικό κτίριο επί της οδού Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη» (συντάκτρια Αικατερίνη Μανά)
04ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 1ου ΣΠ και παράτασης του καθαρού χρόνου σύνταξης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη πεζογέφυρας Κιμμερίων» (συντάκτρια Αικατερίνη Μανά)
05ο ΘΕΜΑ: Έγκριση έκθεσης με τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το 4ο τρίμηνο (δωδεκάμηνο) του έτους 2018 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
06ο ΘΕΜΑ: Έγκριση Αναμόρφωσης ΟΠΔ 2019, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ3457/5-7-2018 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
07ο ΘΕΜΑ: Έγκριση της με αριθμό 16/2019 απόφαση της ΕΠΖ η οποία αφορά «Έγκριση πεπραγμένων έτους 2018» (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δέσποινα Παρτσαλίδου, Πρόεδρος ΕΠΖ)
08ο ΘΕΜΑ: Δημιουργία θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της παρόδου Αντίκα 27 (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δέσποινα Παρτσαλίδου, Πρόεδρος ΕΠΖ)
09ο ΘΕΜΑ: Αλλαγή χρήσης θέσης φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Ανδ. Δημητρίου 51-53 (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δέσποινα Παρτσαλίδου, Πρόεδρος ΕΠΖ)
10ο ΘΕΜΑ: Έγκριση εκμίσθωσης κυλικείων εντός αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Ε. Ενότητας Ξάνθης (εισηγήτρια Τριανταφυλλιά Σωτηριάδου Πρόεδρος ΔΚ Ξάνθης)
11ο ΘΕΜΑ: 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019 (συντάκτρια Χριστίνα Ράλλη)
12ο ΘΕΜΑ: Κατανομή πιστώσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης (συντάκτης Θεόδωρος Πιπέλης)
13ο ΘΕΜΑ: Έγκριση των αριθμ.6451 και 7104/2019 εισηγήσεων για την παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών (συντάκτρια Πολυξένη Καρακατσάνη)
14ο ΘΕΜΑ: Αποδοχή ή μη αιτήματος παράτασης για την εναρμόνιση των υφιστάμενων περιπτέρων σύμφωνα με το άρθρο 15του Κανονισμού Λειτουργίας Περιπτέρων Δήμου Ξάνθης (συντάκτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)
15ο ΘΕΜΑ: Έγκριση εκτός έδρας μετακίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης δημοτικού συμβούλου (συντάκτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)
16ο ΘΕΜΑ: Στρατηγικός προγραμματισμός προσλήψεων περιόδου 2020 – 2023 (συντάκτης Ηλίας Κρασούλης)
17ο ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση εκπροσώπου του Δήμου Ξάνθης στο Διεθνές Δημοκρίτειο Ίδρυμα και συνεπής τροποποίηση της αριθμ.149/2017προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (συντάκτης Ηλίας Κρασούλης)
18ο ΘΕΜΑ: Έγκριση της αριθμ.6/2019 απόφαση του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» σχετικά με τη 2η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019 (συντάκτης Ηλίας Κρασούλης)
19ο ΘΕΜΑ: Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δήμου Ξάνθης οικ. Έτους 2018 (συντάκτης Ηλίας Κρασούλης)
20ο ΘΕΜΑ: Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δήμου Ξάνθης οικ. Έτους 2018 (συντάκτης Ηλίας Κρασούλης)
21ο ΘΕΜΑ: Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Εφορίας του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης οικ. Έτους 2018 (συντάκτης Ηλίας Κρασούλης)
22ο ΘΕΜΑ: Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Εφορίας του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης οικ. Έτους 2018 (συντάκτης Ηλίας Κρασούλης)
23ο ΘΕΜΑ: Λύση μίσθωσης του αριθμ.14 καταστήματος της δημοτικής αγοράς (συντάκτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη)
24ο ΘΕΜΑ: Εξειδίκευση πίστωσης και έγκριση φιλοξενίας κατά την περίοδο των Γιορτών Παλιάς Πόλης (συντάκτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου)
25ο ΘΕΜΑ: Οικονομική ενίσχυση Συλλόγων (συντάκτρια Αθανασία Πανταζόγλου)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

23 Μαρτίου

Αλάτι & Πιπέρι Ελληνική βραδιά την Κυριακή στο Baiser με τον DJ Αντώνη Τούσιο

23 Μαρτίου
Εκπαιδευτική εκδρομή του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης στο Διδυμότειχο
Το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης επισκέφτηκε το Διδυμότειχο στα πλαίσια διήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής για τα βυζαντινά μνημεία. Το Διδυμότειχο ως ζώσα βυζαντινή πρωτεύουσα έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και προβάλει ως ο καταλληλότερος προορισμός.
Οι επισκέπτες σε συνεργασία με την «Διδυμοτείχου Ανάδειξις» περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα αξιοθέατα και την πλούσια ιστορία. Οι διδάσκοντες και οι μαθητές έμειναν κατάπληκτοι και ενθουσιασμένοι συλλέγοντας πολλές πληροφορίες και απαθανατίζοντας πολλά μνημεία για να τα επεξεργαστούν και να εκπονήσουν εργασία που θα προβάλλουν στη συνέχεια.

Ελληνική βραδιά την Κυριακή στο Baiser με τον DJ Αντώνη Τούσιο
Άλλη μια Ελληνική βραδιά διοργανώνεται και αυτή την Κυριακή 24 Μαρτίου από τις 21:00 το βράδυ στο καφέ – μπάρ «BAISER» στην Ξάνθη με τον δημοφιλή Έλληνα DJ Αντώνη Τούσιο να παίζει αυστηρά και μόνο Ελληνικά τραγούδια!

Μουσική εκδήλωση της 12ης Μεραρχίας Πεζικού 
για την 25η Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη
Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής και της χορωδίας του «Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης», την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού Έβρου.
Κατά την επετειακή εκδήλωση πρόκειται να εκτεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΛΑΦΑ μοναδικά έργα τους διεθνούς φήμης και συμπολίτη μας ζωγράφου Δημήτριου Ναλμπάντη με θέμα την «ΣΗΜΑΙΑ».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχολή Διαιτησίας Μπάσκετ σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης διοργανώνει Σχολή Διαιτησίας για την ανάδειξη νέων Διαιτητών στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθύνονται για τις αιτήσεις τους:
Τηλέφωνα: 25520-29547 & 25520-26522.
e-mail: sdk_thrakis@yahoo.gr
Facebook: Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης

Την Τετάρτη 17 Απριλίου ξεκινάει στην Ξάνθη το Φεστιβάλ 
«Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2019»
Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2019 - Για 6η χρονιά, Μουσικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν από την Τετάρτη 17 έως την Κυριακή 21 Απριλίου στη γενέτειρα πόλη του Μάνου Χατζιδάκι. Μια συνάντηση πρωτότυπης εκπαιδευτικής δράσης, ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικής έκφρασης. Μέσα από τη μουσική, εκατοντάδες μαθητές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας κάνουν κοινωνούς του ταλέντου, της ζωντάνιας και των ονείρων τους.!!!

Φωτογραφικό Workshop στη Ροδόπη 19-21 Απριλίου
Το φωτογραφικό Workshop διοργανώνει η ROUTE Adventures σε συνεργασία με τον Canon Photographer, Μπάμπη Γκιριτζιώτη. Θα διεξαχθεί στην περιοχή της Ροδόπης σε τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, στις 19-21 Απριλίου.
Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.my-route.gr.
Επικοινωνία: 25410 77766 & 6975706901.


22 Μαρτίου

Στην κορυφή της εκπαιδευτικής ρομποτικής για άλλη μια χρονιά οι Robospecialists-Με έξι ομάδες στον τελικό οι… ρομποτικοί ποδοσφαιριστές της Ξάνθης

22 Μαρτίου
Με ρεκόρ συμμετοχών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε ο φετινός τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που διοργανώθηκε στις 16 και 17 Μαρτίου από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas. Στον τελικό συναγωνίστηκαν 1.976 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 431 ομάδες από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή των παιδιών να αυξάνεται πάνω από 60% μέσα σε έναν χρόνο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, ο οποίος παρευρέθηκε στον διαγωνισμό και κήρυξε την έναρξή του. Το παρών στον διαγωνισμό έδωσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.
Μιλώντας για την προσφορά του διαγωνισμού, ο πρόεδρος της World Robot Olympiad Hellas, Γιάννης Σομαλακίδης, σημείωσε ότι είναι ένας μοναδικός τρόπος για να κατανοήσουν τα παιδιά τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους - προσόντα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή πορεία τους στον 21ο αιώνα, καθώς η μεθοδολογία STEM συνδυάζει τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, την επιστήμη των μηχανικών και τα μαθηματικά.
Με έξι ομάδες στον τελικό οι… ρομποτικοί ποδοσφαιριστές της Ξάνθης
Οι Robospecialists, μετά την επιτυχία τους στους περιφερειακούς αγώνες ρομποτικής της ΑΜ-Θ και την πρωτιά που πέτυχαν στην κατηγορία ποδοσφαίρου, μια κατηγορία στην οποία η Ξάνθη έχει ‘’χτίσει’’ παράδοση αφού είναι αυτή που έφερε το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο, συμμετείχαν στον τελικό της Αθήνας με έξι ομάδες. Μετά από δεκατέσσερις προκριματικούς αγώνες, που τους έφεραν στην 16άδα, στην 8άδα, στην 4άδα και τέλος στον τελικό, η ξανθιώτικη ομάδα συμμάχησε με την ομάδα από τα Τρίκαλα ‘’SakkasRobotBoys’’ και κατέλαβαν την δεύτερη θέση στην κατηγορία ποδοσφαίρου 2x2, που αποδείχθηκε φέτος άκρως ανταγωνιστική. Οι Robospecialists ποδοσφαιριστές που γύρισαν πίσω με το δεύτερο βραβείο είναι οι: Αναστάσιος Παρασχίδης (Στ τάξη του 3ου Δημοτικού), Βασίλης Τσουκαλίδης (Ε τάξη του Δημοτικού Γενισέας), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Στ τάξη διθέσιου δημοτικού Κεχρόκαμπου) με προπονητή τον Παναγιώτη Γιάννη. Η προετοιμασία που ξεκίνησαν όλα τα παιδιά με τους προπονητές τους από τον Οκτώβριο στέφθηκε με επιτυχία και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την θέση που επάξια έχουν κατακτήσει οι Robospecialists όχι μόνο στην Ξάνθη και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ αλλά πανελλαδικά και σε διεθνές επίπεδο.
Πληθώρα δράσεων από τον σύλλογο Ρομποτικής – Στο τέλος του μήνα το συνέδριο και τα βιωματικά εργαστήρια «δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ και τεχνολογία στην εκπαίδευση»
Παράλληλα οι πολλαπλές δράσεις του συλλόγου συνεχίζονται. Είναι ήδη σε εξέλιξη το Arduino Workshop για μαθητές ηλικίας 14-18 ετών και εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας-πρωτοβάθμιας, το οποίο ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή σε συνεργασία με την ομάδα Democritus Industrial Robotics. Στις 30 με 31 Μαρτίου συνδιοργανώνεται από το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» με τίτλο: «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ατόμων με Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες Νομού Ξάνθης, τον Σύλλογο Ρομποτικής  - Μαθηματικών – Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης «Robospecialists» και το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ν. Ξάνθης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης συνέδριο στο Αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου  Ξάνθης με θέμα: «Δυσλεξία - Μαθησιακές Δυσκολίες - ΔΕΠΥκαι Τεχνολογία στην Εκπαίδευση».
Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα διεξαχθούν δύο βιωματικά εργαστήρια από διδάσκουσες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος:
1. Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία από το οικογενειακό τους περιβάλλον» που απευθύνεται σε γονείς. Εισηγήτρια: Δρ. Ζωή Καραμπατζάκη.
2. Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Εκπαιδευτική υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Εισηγήτρια: Δρ. Αγάθη Σταθοπούλου.
Ακόμη, η ομάδα μαθηματικών του συλλόγου θα συμμετάσχει στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό 2019, που θα διεξαχθεί για 10η συνεχή χρονιά στα σχολεία ΑΞΙΟΝ το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 9:00, όπου θα διαγωνιστεί με μαθητές από όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ από την Β’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου. Το επίπεδο είναι υψηλό και η εκπαιδεύτρια Χρύσα Μυλωνά εργάζεται εντατικά με τους μαθητές του Συλλόγου. Ο Απρίλιος ακολουθεί με νέες δράσεις εντός και εκτός Ξάνθης, καθώς η άνοιξη μπήκε δυναμικά και στην ρομποτική.
Για τον Σύλλογο Ρομποτικής – Μαθηματικών – Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης ‘’Robospecialists’’
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Χάρης Διαφωνίδης

22 Μαρτίου

Ξάνθη: Αλλαγή ιδιοκτησίας. Μεταβιβάστηκε από την ΒΙΑΜΑΡ στην INSPORTS IKE η ΠΑΕ

22 Μαρτίου

Αλλαγή ιδιοκτησίας αλλά όχι σε επίπεδο φυσικών προσώπων, υπήρξε σήμερα στην Ξάνθη, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ από τη ΒΙΑΜΑΡ στην INSPORTS IKΕ.
Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων των Χρήστου Πανόπουλου και Πολυχρόνη Συγγελίδη όπως άλλωστε και η πρώτη, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της αθλητικής ένδυσης, στο management συλλόγων-σωματείων, αλλά και στην αξιοποίηση ή ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.
Στην ενημέρωση της Ε.Ε.Α. αναφέρονται τα εξής:
«Άδεια 69Α
α) ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ
INSPORTS IKE (94,38%)
ΧΟΡΗΓΕΙ».

22 Μαρτίου

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΡΟΔΙΟΥ ΜΕΤΑ… ΘΑΝΑΤΟΝ! Παράνομα όλα όσα διαπράχτηκαν στο υπόγειο Δημοτικό πάρκινγκ την περίοδο του 1999

22 Μαρτίου
*Να γιατί αισθανόμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τις επιλογές μας! Πλήρης δικαίωση του «Μ» και του Αείμνηστου Γιώργου Ροδίου από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους 
*Διαβάστε την καραμπινάτη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην συνεδρίαση 11ης Δεκεμβρίου 2018. 
Να γιατί αισθανόμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τις επιλογές μας! Να γιατί το 1990 ήμασταν μαζί του, πιστεύοντας ότι μόνο Αυτός θα μπορούσε ν’ αλλάξει την πόλη και τον Δήμο, λόγω της ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ του. 
Αναφέρομαι φυσικά στον πρώην Υπουργό και βουλευτή Ξάνθης Γιώργο Ροδίου, που εξέδιδε την περίοδο το δικό του ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ και αρθρογραφούσε στο «Μ» ιδιαίτερα συχνά και τον Φλεβάρη του 1999 έγραψε μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
«Διμηνιαίο φυλλάδιο ελεύθερης γνώμης
Στις 9 Ιουλίου (1998) εγκαινιάσθηκε το έργο του Δήμου Ξάνθης «Υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, το γνωστό ημιυπόγειο πάρκινγκ της οδού Ηρώων. Στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Δήμαρχος αναφερόμενος στο έργο, τόνισε ότι είναι χωρητικότητας 270 αυτοκινήτων, η δαπάνη κατασκευής του ανήλθε σε 300.000.000 δραχμές και πρόκειται να ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλεως (τοπικές εφημερίδες 10-7-1998).
Από την επόμενη των εγκαινίων το κατασκευαστικό και λειτουργικό αυτό «έκτρωμα» δόθηκε στη χρήση του κοινού. Εκτός από το γεγονός, ότι με την ανέγερση του αποστερήθηκε το κέντρο της πόλεως έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους, το «έργο» αυτό χαρακτηρίζεται από τα εξής αρνητικά, τα οποία και σε μεγάλο βαθμό αναιρούν την λειτουργική χρησιμότητα του»
Και κατέληγε τότε  ο Γιώργος Ροδίου ως εξής:
Την παράνομη ανέγερση του πάρκινγκ αυτού στο κέντρο της πόλεως, η οποία διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο, ασφαλώς την εγνώριζαν το Τμήμα Πολεοδομίας Ξάνθης καθώς και το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα. Υπηρεσίες, οι οποίες ανακαλύπτουν και συλλαμβάνουν όποιον πολίτη χωρίς την απαιτούμενη οικοδομική άδεια ή κατά παράβαση αυτή, επεκτείνει στο χώρο της αυλής του το κτίσμα της κουζίνας του κατά 4 μόλις τ.μ., προκειμένου να υποστεί τις γνωστές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Όπως και τη «λειτουργία» του, εδώ και οκτώ μήνες, δεν την αγνοούσε βέβαια η αρμόδια για την χορήγηση της σχετικής άδειας νομαρχιακή υπηρεσία. Και όμως, όλα αυτά συμβαίνουν, όχι μόνο με την ανοχή των πολιτών, αλλά και των «Αρχών». Έτσι, συμπληρώνοντας το γνωστό αφορισμό του Σπινόζα μπορούμε να πούμε ότι πράγματι, «Ένα Κράτος κινδυνεύει περισσότερο από τους πολίτες και τους εκπροσώπους του, παρά από τους εχθρούς του».
Βέβαια ο κ. Δήμαρχος εξακολουθεί να εμφανίζεται διακατεχόμενος από «αγωνία» για την επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Σε τελευταία μάλιστα συνέντευξη του δήλωσε: Δεν μπορεί το αυτοκίνητο να βασανίζει τις ψυχές μας και να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Θα βρούμε την κατάλληλη λύση και μάλιστα πολύ σύντομα» (ΜΑΧΗΤΗΣ 6-6-1998). δεν αποκλείεται. Μόνο που συχνά το γέλιο αυτό, δυστυχώς, καταλήγει σαρδόνιο.
(ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Ξάνθη, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1999)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Διαβάστε προσεχτικά την απόφαση:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ 226/2018
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
Τμήμα Γ'
Συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2018
Κατά την άποψη της πλειοψηφίας, η οποία απαρτίσθηκε από την Πρόεδρο του Τμήματος [….] οι άδειες ίδρυσης του σταθμού και η οικοδομική άδεια αυτού αποτελούν ατομικές διοικητικές πράξεις οι οποίες εκδόθηκαν, το έτος 1999, από αναρμόδια όργανα, ήτοι, αντί της αρμόδιας υπηρεσίας ΕΥΔΕΚ ττης ΓΓΔΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ, από το Νομάρχη Ξάνθης (η πρώτη) και από την πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης (η δεύτερη), με συνέπεια να είναι παράνομες εξ αυτού του λόγου και μόνο και ανεξαρτήτως των τυχόν λοιπών πλημμελειών τους [….]
20. Αρμόδιες για την ανάκληση των αδειών (ίδρυσης και οικοδομικής) του εν λόγω σταθμού είναι κατ' αρχάς, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 2690/1999, οι υπηρεσίες που τις εξέδωσαν, παράλληλα δε και αυτές που είναι σήμερα αρμόδιες για την έκδοσή τους. Ειδικότερα, για την ανάκληση της άδειας ίδρυσης του υπόψη σταθμού, αρμοδιότητα έχει τόσο η εκδούσα αρχή (ήτοι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που διαδέχτηκε με το ν. 3852/2010, στις σχετικές αρμοδιότητες τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης) [….]
22. Κατά την άποψη της μειοψηφίας που απαρτίστηκε από την Αντιπρόεδρο Ευγενία Βελώνη και τους Νομικούς Συμβούλους του Κράτους Ευφροσύνη Μπερνικόλα, Κωνσταντίνο Κατσούλα, Βασιλική Παπαθεοδώρου και Αναστάσιο Μπάνο [ψήφοι πέντε (5)], διατυπώθηκαν οι εξής γνώμες: [….]
α) Έχουν εκδοθεί από αναρμόδιο και δη από αυτοδιοικητικό όργανο ενώ θα έπρεπε να εκδοθούν από κρατικό όργανο (την ΕΥΔΕΚ), [….]
δεν αποτελούσε «τοπική υπόθεση» νομαρχιακού ή δημοτικού επιπέδου, αντίστοιχα.
β) Έχουν εκδοθεί με επίκληση διατάξεων (π.δ. 455/1976), οι οποίες ρυθμίζουν άλλο ζήτημα ( την ίδρυση και λειτουργία χώρων στάθμευσης σε ιδιόκτητους χώρους, εφόσον προβλέπεται η χρήση αυτή από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις).
Ως προς την εσωτερική τους νομιμότητα:
γ) Η έκδοσή τους έπεται της κατασκευής του χώρου στάθμευσης και δεν προηγήθηκε, όπως επιβάλλεται, δ) Κατά την έκδοση της πρώτης εξ αυτών (της άδειας ίδρυσης) δεν προκύπτει ότι:
αα) ερευνήθηκαν οι κυκλοφοριακές συνθήκες με την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης, ββ) προηγήθηκε η έκδοση σχετικής εγκρίσεως από την αρχαιολογική υπηρεσία και γγ) υποβλήθηκαν και εξετάσθηκαν τα λοιπά υποβλητέα κατά την παράγραφο Α' του άρθρου 3 του π.δ. 312/1994, στοιχεία και δικαιολογητικά, ήτοι στοιχεία που αφορούν την ασφάλεια των χρηστών και την προστασία του πολεοδομικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. [….]
Έχει νομολογηθεί ότι επί κλαδικής αναρμοδιότητας του εκδόντος οργάνου η πράξη είναι ανυπόστατη και όχι ακυρώσιμη [….]
Συνεπώς, οι ως άνω πράξεις είναι ανυπόστατες και ως τέτοιες ούτε τεκμήριο νομιμότητας τις χαρακτηρίζει ούτε εκτελεστότητα απορρέει εξ αυτών. Επί ανυποστάτων πράξεων επιτρέπεται για την ασφάλεια δικαίου και την αποκατάσταση της αρχής της νομιμότητας, η ακύρωση.
…..
Στην προκείμενη περίπτωση για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Δήμου Ξάνθης, κατά προφανή παραβίαση (μη εφαρμογή) των παραπάνω διατάξεων, εκδόθηκαν αναρμόδια, κατ' εφαρμογή του προγενέστερου νομικού καθεστώτος (π.δ. 455/1976): α) από το Τμήμα Μεταφορών & Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης (Νομαρχιακό Διαμέρισμα Ξάνθης η με αριθμό 5852/25-11-1999 άδεια διάρκειας ενός έτους με δυνατότητα παράτασης ακόμη δύο ετών με την οποία χορηγείτο στο Δήμο Ξάνθης άδεια ίδρυσης του υπόγειου σταθμού και β) από το τότε Τμήμα Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Ξάνθης η άδεια οικοδομής του σταθμού, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος τελούσε σε γνώση της αναρμοδιότητάς του για την έκδοση της παραπάνω άδειας, αφού είχε ενημερωθεί σχετικά (από 12-11-1997) από την Δ/νση Πολεοδομίας του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Ξάνθης, όπως ρητά αναφέρεται και στην με αριθμό 197/Σ/201/18 έκθεση επιθεώρησης ελέγχου. [….]
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι προαναφερόμενες πράξεις ως άκυρες δεν αναπτύσσουν κανενός είδους έννομα αποτελέσματα, πρέπει να ανακληθούν για τους ως άνω λόγους, προκειμένου να αποκατασταθεί στο νομικό κόσμο η νομιμότητα με την εξαφάνισή τους και να καταστεί εφεξής δυνατή η αδέσμευτη ρύθμιση του θέματος από τα κατά νόμον αρμόδια όργανα, μετά από την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας.
Η πρώτη από αυτές πρέπει να ανακληθεί είτε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που διαδέχθηκε την υπηρεσία που την εξέδωσε, είτε από την Δ/νση Κτιριακών Υποδομών (Δ21) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, νυν αρμόδια για την έκδοση άδειας ίδρυσης των υπόγειων σταθμών αυτοκινήτων, η δεύτερη πρέπει να ανακληθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου που την εξέδωσε ή που είναι τώρα αρμόδια για την έκδοσή της. [….]
Αθήνα 24-12-2018
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
-Καραμπινάτο ΣΚΑΝΔΑΛΟ, καραμπινάτες ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ από την αρχή δηλαδή που ιδρύθηκε, κατασκευάστηκε και λειτούργησε το περιβόητο ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ!
Και ποιος τα έλεγε αυτά την περίοδο που εγκαινιάζονταν με… φιέστες το συγκεκριμένο έργο;
-Ο Αείμνηστος Γιώργος Ροδίου και ο «Μαχητής»!!! Και ποιοι ήταν οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ; Που τελούσαν μάλιστα εν πλήρη γνώσει των παρανομιών τους; Απλά ακονίστε την Μνήμη Σας…
Εμείς απλά νοιώθουμε υπερήφανοι γιατί γράψαμε για μια ακόμη φορά την ιστορία!
«Μ»
(σ.σ. Και σύντομα κι ένα ντοκουμέντο για την ΨΕΥΔΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ πρώην αντιδήμαρχου της πόλης σχετικά με τις εισόδους και...κλειστές εξόδου του πάρκινγκ!)